5 manieren om hoge hakken mooi te houden

Eindelijk heb je de stap genomen om dat geniale paar, maar veel te dure paar hakken aan te schaffen. Hier zijn 5 manieren om ervoor te zorgen dat je lang van jouw verdiende paar beauties kan genieten!

1. Bescherm de zool

VOORDAT je jouw net verkregen paar hakken gaat dragen, breng je een dun beschermlaagje aan op de zool met een anti slip zooltje.. Dit zorgt ervoor dat je zool langer mee gaat, maar ook dat je meer grip hebt.

Tips:
Er zijn ook beschermzolen die je over je gehele zool kan aanbrengen, waaronder de begeerde rode kleur! Vibram is een ster in het maken van deze zolen. Vraag je schoenmaker of hij dit merk in zijn assortiment heeft. Een tip om een goede schoenmaker te vinden is door navraag te doen bij high-end schoenenwinkels, welke schoenmaker zij kunnen aanraden. Ook kan je kijken of de schoenmaker samenwerkingen heeft met bijvoorbeeld van Bommel of een ander hoogstaand merk.

2. Gebruik toe taps

toe-tapsAls je schoenen met een flinke punt hebt aangeschaft, plak dan toe taps onder de zool. Dit zijn plastic of metalen schijfjes die precies passen op de punt van je schoenzool.
Een toe tap zorgt ervoor dat het puntje van je schoen lang goed blijft. Hiermee bescherm je tegelijkertijd ook nog eens de bovenkant van je schoen!

Toe taps kan je makkelijk via ebay bestellen. Let er wel op dat je self-adhesive taps koopt. Ik denk niet dat je zelf in de weer wilt met spijkertjes. Ik kies liever voor rubberen taps, maar er zijn ook metalen taps te koop. Het nadeel van de metalen versie is, naast dat ze meer herrie maken ook wat gladder zijn dan de rubberen versie. Het voordeel van metaal is weer dat ze langer meegaan dan rubber.

3. Vervang je hak regelmatig

heel-caps-before-after-2Ook iets wat snel slijt is het uiteinde van je hak. Elke hak heeft een klein rubberen, soms metalen uiteinde. Dit is zo gemaakt dat deze makkelijk vervangen kan worden door een hakje met eenzelfde maat en kleur.

De hakjes zorgen ervoor dat je schoen niet zo glad is en beschermt de eigenlijke hak tegen beschadigingen. Juist omdat ze van rubber gemaakt zijn om een anti slip effect te creëren, slijten ze ook snel. Als je dit op tijd in de gaten hebt, kan je het hakje er makkelijk uittrekken en een nieuw vervanghakje erin doen.

4. Voor-verzorging van je schoenen

Een van de beste manieren om je hakken te beschermen is door ze te behandelen voordat ze daadwerkelijk de straat opgaan. Dit geldt alleen voor lederen, suede of canvas schoenen. Schaf een goed product aan, geschikt voor het materiaal van jouw schoenen. Een goed produkt voor lederen schoenen is bijvoorbeeld bijenwax, hier vind je goede uitleg hoe het werkt en hoe jij bijenwax kan toepassen om je leren schoenen goed te verzorgen.

Let op! Patent leer/ nepleer/ plastic schoenen hoeven geen voorbehandeling te hebben. 

5. Bewaar je schoenen op de juiste manier

Gedurende de dag zullen je schoenen iets vochtiger worden door interne zaken (zweet) en externe omstandigheden (regen, vocht). Om ervoor te zorgen dat je schoenen een mooie vorm houden, kan je krantenpapier gebruiken om het vocht op te nemen.

Ongebruikte schoenen kunnen het beste in de doos bewaard worden om niet stoffig te worden of beschadigd te raken door andere schoenen. Bij goeie schoenen krijg je meestal een stofzak mee – gebruik deze!

Happy Walking!

Dit bericht is gepost in Guides. Bookmark de link.