Top Tips | Zo Loop je Lekker op Hoge Hakken

Er zijn dagen bij dat ik de hele tijd op hakken loop. Tegenwoordig wat minder dan vroeger, omdat ik vaker vanuit huis kan werken, maar…als ik hakken draag, dan zorg ik ervoor dat mijn hakken lekker lopen en blijven lopen.

Tip #1

Loop nooit met hakken vers-uit-de-doos de deur uit. Zorg er altijd voor dat je schoenen al ingelopen zijn. Verse hakken kan je eerst inlopen door een paar sportsokken aan te trekken en hier een half uur mee door het huis te lopen. Let hierbij wel op dat je geen parket hebt liggen of gebruik een setje hakbeschermers om je huis te beschermen en de rust van je buren.

De ergste knelpunten worden door de sokken beter uitgerekt dan zou gebeuren zonder sokken. Hiermee heb je de eerst horde al genomen!

Tip #2

Inlegzooltjes. Een inlegzooltjes voor je hielen is altijd een goed idee. Ik ken geen een hak die mijn hielen niet aanvielen, dus…bij voorbaat al een lekker zacht hiel kussentje does the trick. Een zooltje voor de achterkant van je hielen zorgt dat je hak minder slipt waardoor je steviger in je hakken staat en minder snel blaren krijgt.

Bij hakken en dan vooral bij peep-toes, glijden je voeten vaak te ver naar voren. Een zooltje gemaakt voor onder de bal van je voet is dan een must. Je voeten glijden niet meer naar voren en je tenen gaan niet over het randje heen. Zit lekkerder en staat mooier.

sandalVoor sandaaltjes of niet zulke hoge hakken kan je een zooltje gebruiken dat je voet van hiel tot bal bedekt. Loopt zacht en wat steviger.

 

Tip #3

CL UpKen je grenzen. Heb je fantastisch mooie, superhoge pumps, maar wordt je eigenlijk ongelukkig als je weet dat je ze  de hele avond aan moet hebben? Geef ze dan weg aan een goeie vriendin of een ander goed doel. Deze hak is niet voor jou. Zoek je juiste hakhoogte uit waar jij je èn prettig in voelt èn ook het fijne hoge hak effect heeft.

 

Happy Walking!

ps. Als je zooltjes gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je hakken schoon en vetvrij zijn. Als je de schoen al hebt gedragen maak het dan schoon met wat alcohol. En…je krijgt maar 1 kans om de zooltjes aan te brengen. Kijk eerst waar je het zooltje nodig hebt en daarna pas vastplakken.