FAQ & HOW TO

Een snel overzicht van hoe je onze items toepast

heels R us gebruiksaanwijzing

Heels’R Us Inlegzooltjes

Waarom zijn jullie zooltjes gemaakt van PORON en niet van gel bijvoorbeeld?

Alle Heels’R Us zooltjes zijn gemaakt van PORON Performance Cushioning. PORON gaat vochtigheid tegen, is anti-bacterieel, anti-geur en absorbeert schokken. Het doet een heleboel dus, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ouderwetse gel zooltjes. Gel zooltjes zijn in het begin altijd lekker zacht, maar na een tijdje worden ze toch wat harder en beginnen ze hun functie langzaam maar zeker te verliezen. 
PORON zal zijn vorm niet verliezen en zal net zolang meegaan als je schoenen mee gaan (of misschien wel langer).

Zijn jullie de enige die zooltjes van PORON maken?

Nee hoor, zeker niet! PORON wordt bijvoorbeeld gebruikt in veel kwalitatief goede hardloopschoenen. Dan zit het in de zool gebouwd. Als er nu eens hakken met ingebouwd PORON zooltjes werden gemaakt, zou het helemaal mooi zijn. Dan konden we een stuk fijner lopen.

En natuurlijk zijn er ook andere met dit idee van zooltjes gekomen! Maar, wij maken gebruik van het nieuwste soort Poron en uiteraard 100% (geen mix dus), en…we produceren zo duurzaam mogelijk met onze super duurzame verpakkingen zonder plastic & 100% FSC papier bijvoorbeeld!

Zo pas je de Heels’R Soft inlegzooltjes toe

De inlegzooltjes hebben allemaal een handige plakstrip aan de achterzijde. Zo plak je ze dus makkelijk in je hakken. Maar, je kan er ook voor kiezen om ze niet vast te plakken, zodat je ze kan gebruiken in andere hakken of schoenen! Dit kan bijvoorbeeld als je gesloten schoenen aan hebt.

Jullie hebben 4 verschillende versies, welke moet ik nu kiezen?

Elk van onze zooltjes hebben verschillende functies, vooral bepaald door de maat:

Heels’R Soft | Feet is een kussentje dat de onderkant van de heel beschermd tot aan de bal van je voet. Hierdoor ligt je gehele voet steviger. Dus geschikt als je schoenen slippen, net iets te groot zijn, of te breed. Deze kussentjes zijn 2/3 deel zooltjes, dat betekent dat ze tot aan de bal van je voet gaan. Voor de bal van je voet kan je goed de vernieuwde inlegzooltes POP ART CLOUD gebruiken.

Pop-Art Cloud zijn echte zooltjes voor de bal van je voet. Jij bent vast wel eens naar huis gestrompeld van een leuk feestje met brandende pijn aan je voeten? Dan zijn deze pop-art Cloud inlegzooltjes echt iets voor jou! En weet je, deze kan je ook prima toepassen voor onder je hielen!

Heels’R Soft | Patches zijn een kleine zachte zooltjes die je overal in je schoen kan plakken. Last van je kleine teentje? Dan plak je op die plek zo’n lekker zacht zooltje aan de binnenkant van je hakken. Of heb je last van een plekje aan de bovenkant van je voet? Geen probleem, dan plak je dat gewoon op die plek vast aan de schacht van je schoenen.

Pop-Art Lips. Dit zijn echte life savers! Bij elk paar nieuwe hakken heb je bijna altijd wel blaren, toch? Plak deze aan de achterkant van je voet, je hielen en je nieuwe hakken zullen minder schuiven en direct zullen je voeten verlicht zijn! En, omdat deze Lips speciaal gevormd zijn, zijn ze extra effectief!

Mijn voeten hebben twee verschillende maten

Tja, wie niet? Om toch lekker te kunnen lopen kan je de ene schoen met een van onze zooltjes wat opvullen. Ook al zijn onze zooltjes heel dun, ze zullen toch voor net wat meer stevigheid zorgen. En, omdat je altijd twee paar krijgt, kan je er super lang mee doen, of gebruiken voor je andere paar hakken natuurlijk!

De schoenen die ik wil, zijn alleen verkrijgbaar in hele maten

Jij bent een van de vele mensen die hun schoenen in een verkeerde maat moeten kopen. Dat is niet erg meer, want een inlegzooltje fixt het zo voor je! Een makkelijke oplossing is om de zooltjes mee te nemen naar de winkel of als je online shopt ze te testen, zonder dat je de plaklaag weghaalt. Even passen, dan weet je of het goed zit. Ik gebruik meestal de Pop-Art Cloud voor schoenen die wat te los zitten. Hierdoor staan je voeten wat hoger, waardoor het net iets strakker zit.

Ik heb erg smalle voeten

Lucky you! Je wilt dus eigenlijk dat je schoenen wat strakker zitten? De Heels’R Soft | Feet is hier dan super voor! Je voeten slippen niet meer door de natuurlijk anti-slip formule, en je voeten komen iets hoger te liggen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan zou je kunnen kijken waar de schoen echt te ruim is. Dan kan je op die plek een kussentje aanbrengen. Dit het bijvoorbeeld meer in je hielen? Dan kan je beter kiezen voor de Pop-Art Lips. Heb je echt teveel ruimte aan de voorkant – bij de punt van de schoenen? Dan kan je beter kiezen voor de Pop-Art Cloud.

Ik heb een vreselijke brandend gevoel onder de bal van mijn voet

Oo, I know how you are feeling! Verlicht het brandende gevoel bij de bal van je voeten door Pop-Art Cloud in je schoenen te plaatsen voordat je uitgaat. Deze kussentjes zorgen niet alleen dat trillingen geabsorbeerd worden, maar ze verlichten ook de druk op je botten en gewrichten. Pop-Art Cloud zorgen er ook voor dat je tenen niet over je schoenen gaan hangen of helemaal ‘geplet’ worden (the notoriously ugly overhang’ ;)).

Mijn slippers zorgen er altijd voor dat ik een blaar krijg

Blaren krijg je doordat je vellethe teveel wrijving krijgt. En, bij slippers liggen je voeten nu eenmaal niet heel stabiel. Onze inlegzooltjes hebben een natuurlijke anti-slip, dus het is een goed idee om de Pop-Art Cloud bij de bal van je voet te plaatsen. Zo schuiven je voeten wat minder, en kan jij dus nog sneller op je slippertjes wandelen!

Ik heb zo’n pijn in mijn grote teen

Als je pijn krijgt in je grote teen, komt dit hoogstwaarschijnlijk omdat je grote teen niet correct geplaatst is in jouw schoenen.
 En dat probleem los je alleen maar op door geen hakken te dragen. Verwen je voeten in ieder geval af en toe door ze een lekker badje te gunnen en door elke avond deze voeten oefeningen te doen!

Om je voeten toch wat verlichting te gunnen tijdens het dragen, kan de Heels’R Soft | Feet, het ⅔ inlegzooltjes, ervoor zorgen dat je gehele voet een goede support krijgt en dat je teen niet gaat schuiven ten opzichte van je voet. Dit zorgt voor een betere positionering. Ook zorgt dit zooltje ervoor dat je voeten minder tegen de voorkant van je schoen aankomt.

Hoe kan ik bobbels op mijn voeten voorkomen (een zogenaamde Pump Bump)?

Aiii, alleen de echte fashionista heeft ze, zeg ik wel eens… Een Pump Bump is een bobbel veroorzaakt door de constante druk van een schoen op je huid. Deze zijn meestal te vinden aan de achterkant van je hiel, of aan de bovenkant van je voeten.
Om deze pump bumps te voorkomen moet je ervoor zorgen dat de bovenkant van je schoenen niet tegen je voeten aanschuren. Zorg er allereerst voor dat je geen schoenen koopt die te krap zijn (bekijk ook onze koopgids voor hoge hakken):


1. Zorg ervoor bij aankoop dat je pink tussen de bovenkant van je voeten & de schoen kan plaatsen

2. Zorg dat je je pink tussen je hielen en je schoen van schuiven als je zit. 
Als dit niet kan, dan zullen je nieuwe schoenen teveel druk geven dat pijn kan gaan doen, bloedcirculatie stoppen en dat kan weer leiden tot blaren! Dat wil je natuurlijk niet hebben!

Als je al pump bumps hebt, is het handig om de Pop-Art Cloud te gebruiken onder je hielen Je voet komt dan iets hoger te liggen, zodat je hielen wat van de achterkant van je schoen verwijdert zijn. Pop-Art Lips zijn ook een verademing voor dat vervelende plekje bij de achterkant van je hielen. 
Pop-Art Lips zijn zo ontworpen dat ze in het midden dikker zijn aan de zijkant. Dit is belangrijk om pump bumps te verlichten en te verhelpen. Andere kussentjes zijn vaak van gelijke dikte, waardoor dit niet helpt tegen pump bumps.
 Als je krappe schoenen hebt, zou je ook eens kunnen kijken bij onze DIY blog, hier staan tips om te krappe schoenen zelf wat groter te maken!

De achterkant van mijn schoen slipt de hele tijd

Irritant is dat! De Pop-Art Lips zijn jouw oplossing! Plaats ze aan de achterkant van je schoenen bij het achilleshiel gebied. Hierdoor zal je voet niet meer uit je schoenen slippen. Ook perfect als je bijvoorbeeld gladde panty’s draagt!

Mijn voeten glijden naar voren over de voorkant van mijn peep toe pumps
 – ofterwijl de Ugly Toe Overhang

Aiii, de beste overkomt het! De Heels’R Soft zooltjes hebben gelukkig een anti-slip laagje, waardoor je voeten steviger liggen! Jij hebt zeker de Pop-Art Cloud nodig, die ervoor zorgen dat je voeten grip hebben en overhangende tenen tegengaan

Mijn zweterige voeten glijden in mijn schoenen

Plaats Heels’R Soft | Feet of Pop-Art Cloud (maar net wat jij wilt) om voor grip te zorgen en tegen te gaan dat je voeten slippen.
 Door het absorberende PORON materiaal, zullen je voeten minder zweterig aanvoelen, dit in tegenstelling tot gelkussentjes, die niet ademend zijn.

Mijn geweldige peep toe pumps doen vreselijke pijn bij mijn tenen

Bij peep toes glijden je voeten vaak helemaal naar voren, waardoor het bovenste randje van je hakken gemeen kan gaan snijden. Plaats Pop-Art Cloud aan de voorkant bij de bal van je voeten. Hierdoor wordt je voet correct gepositioneerd en glijden ze minder naar voren. Plaats daarna Pop-Art Lips aan de binnenkant van de bovenzijde van je peep toes (jep, dat kan natuurlijk ook). Dit is lekker zacht voor je tenen, waardoor het randje minder snijdt.

Alles over onze Heels’R Tube – De Beschermer Voor Je Hoge Hak

Heels'rTube_zwartHoe lang kan ik Heels’R Tube gebruiken?

Je kan je Heels’R Tube zo lang gebruiken als je zelf wilt. Heels’R Tube beschermt je hakken tegen vuil en krassen, die normaal op je hakken zouden komen. Je zou ze op den duur dus kunnen vervangen als je tubes bekrast zijn, voor een nieuw paar, zodat je hakken weer schitteren!

Als ik mijn tubes wil verwijderen, zijn mijn hakken dan beschadigd?

Heels’R Tube wordt aangebracht zonder lijm. Je hak zal dus na verwijderen er net zo uitzien als voordat je ze aanbracht. Je moet ze natuurlijk wel voorzichtig verwijderen!

Kan ik mijn tubes weer verwijderen?

Ja hoor, dit is heel makkelijk. Voorzichtig met een mesje een sneetje maken in de tube, dan kan je ze heel makkelijk eraf trekken.

Kan ik Heels’R Tube aanbrengen zonder fohn?

Zeker! Niet iedereen heeft een fohn tenslotte. Dit kan ook met een andere hittebron, zoals de stoom die van een waterkoker afkomt of boven het vuur van een gasstel. Wees wel voorzichtig!

Past Heels’R Tube ook bij mijn maat hakken?

Ja hoor, zeker! De tubes krijg je per twee paar in twee verschillende maten: ze passen op hakken van 6 – 22 mm. Daarnaast zijn ze in verschillende kleuren leverbaar, diegene die het beste past bij de kleur van je hak, of je zou een fashionstatement kunnen maken en een andere kleur hak kunnen maken!

Hoe zichtbaar zijn de Heels’R Tube?

De tubes zijn dun en bij gebruik van zwarte tubes op zwarte schoenen en transparant op andere schoenen zal de zichtbaarheid minimaal zijn. Maar, het blijven extra items op je schoen, dus je zal er wel altijd iets van zien als je jouw schoen goed gaat bekijken.