5 manieren om pijnlijke hakken te vermijden

Sole isn't flat

Hoge hakken kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn…Iedereen kent de angst die je kan hebben om heel de dag hakken te dragen, gewoon, omdat het van je verwacht wordt.

Hier zijn 5 manieren waarop te voorspellen is dat jouw hakken pijn gaan doen…je hoeft alleen maar slimmer te gaan shoppen!

1. Vorm van de zool

Bekijk de vorm van de zool van je hakken eens. Als de zool wat naar boven gaat in de richting van de punt, is er iets mis. This is bad…

Dit betekent namelijk dat je de Geisha-walk zal krijgen. Als je dat wilt prima, maar wil je een lekkere dag kunnen lopen, echt niet doen. Hakken die zo gevormd zijn, gaan echt nooit lekker lopen.

2. Vermijd hakken die te stijf gemaakt zijn

Fabrikanten stoppen vaak een verhardingsmiddel bij het hielgebied van de hak om de vorm te behouden. Helaas blijkt dit ook vaak het punt te zijn waar je erge blaren van krijgt. Om dit te voorkomen is het beter om te kiezen voor meer natuurlijke materialen, zoals echt leer of suede. Deze materialen zijn veel soepeler en vormen zich beter naar je voet. Hiermee voorkom je vaak wrijving en blaren!

3. Koop niet te klein (you know you do…)

Je schoenen gaan gegarandeerd pijn doen als je ze te klein koopt. Er moet een duimbreedte tussen de voorkant van de schoen en je langste teen zitten.

Deze tussenruimte is cruciaal om je voeten voldoende ruimte te geven om wat te kunnen bewegen. Niet in de minste plaats om de zijkanten van je schoenen goed te houden!

4. Loop rond – door de hele shop!

Ga niet alleen staan in je schoenen en een klein rondje rond de pasbankjes, ga de hele winkel door. Winkels hebben vaak een mooie vloer neergelegd om lekker schoenen op te passen, dit is echter niet het normale oppervlak waar je op zal gaan lopen. Probeer wat harde vloeren op te zoeken, om te kijken of die hakken dan ook nog zo lekker lopen.

Daarnaast, doe je ogen eens dicht en focus op je voeten . Voel of je ergens druk ervaart, check voor belangrijke drukpunten en stel je voor of je hier blaren van krijgt of dat het eventueel nog te verhelpen valt met een klein zooltje.

5. Koop aan het einde van de dag

Een gouwe ouwe – maar wel heel belangrijk. Aan het eind van de dag zijn je voeten iets groter, zeker in de zomer. Ga dan pas winkelen voor je nieuwe hakken. Als jij ‘s-ochtends je hakken koopt, zullen ze misschien te krap zitten als je ze aan het eind van de dag aantrekt.

Happy Walking!

Source (edited): WhoWhatWear