4 tips om nooit meer pijnlijke voeten in je hakken te hebben

Je voelt je tenen niet meer, je hielen zijn helemaal kapot, je voeten worden volledig afgeknepen…Jep…je hebt zeker weten verkeerde schoenen gekocht…Er zijn wel wat oplossingen tegen die pijnlijke voeten in hakken. Maar de beste oplossing, is de nummer 1!

1. Koop NOOIT hakken die NIET passen

ShopSandalsKoop NOOIT hakken die al na 2 minuten passen vreselijk pijn doen. Die ga je namelijk never nooit dragen. Niet op dat zit-feestje, niet op die receptie die maar heel even duurt. En ook niet op die bruiloft waar ze echt perfect bij passen…

En als je ze toch aan hebt getrokken, weet je dat je al direct spijt zal hebben en heb je een hele lange avond.

2. Klemmende pijnlijke hakken

Soms zit een hak best wel aardig, maar klemt die aan de voorkant. Dan is deze een beetje te smal. Een top oplossing is het gebruik van een ijszakje…check de volgende video maar even! Heb je leren schoenen, dan kan je de good-old-kranten truuk natuurlijk gebruiken. Kranten nat maken, in je schoenen proppen & een nachtje laten staan. Je schoenen worden dan weer mooier van vorm & net wat breder!

3. Slippende hakken

Heb jij net nieuwe hakken die een beetje slippen bij je hiel of zijn je hakken wat uitgerekt? Dan weet je vast al hoe het er aan de eind van de avond uit gaat zien. Blaren!

Voorkomen is beter dan genezen, dus…zorg dat je zooltjes voor je hielen in huis hebt. Deze plak je als een sticker aan de achterkant van je schoen. Hierdoor zitten ze net iets strakker & het is heerlijk zacht voor je voeten. O, mocht je je hakken toch uitdoen, dan ziet iedereen ook nog eens wat voor fashionable inlegzooltjes je hebt met de Pop-Art zooltjes.

4. I’m on fire! De bal van mijn voet brand helemaal.

Brandende bal van je voet, stekende scheuten…waarom lopen we ook alweer op hakken?

Een platform pump is vaak wat zachter vergeleken met een stiletto pump. Stiletto pumps  hebben wel een heel dunnen zool.

Hoe zachter de zool, hoe blijer je voeten zullen zijn. Dan hoeven ze net wat minder schokken te verwerken en hebben we nog een beetje steun. Je zou dus kunnen overwegen om alleen nog maar platform pumps te dragen, maar natuurlijk zijn er ook lekker kussentjes te koop speciaal voor de bal van je voet!

Heb jij een ander probleem of juist een top oplossing? Laat je horen @heelsrus!

Happy Walking!
Krista-Lize