? Bye Bye Smelly Feet ?

Ben jij ook wel eens bang dat je ergens je schoenen uit moet trekken, ergens anders dan lekker thuis? Zeker nadat je heel de dag hebt gelopen en het een beetje een warme dag was, is het niet prettig om in het bij zijn van anderen je schoenen uit te doen. Gelukkig ben je niet de enige die dit vervelend vind!

Veel mensen hebben last van smelly feet. Dit kan zo erg zijn dat je heel bang bent om je schoenen bij vreemden uit te trekken. Hier zijn wat tips om dit te voorkomen.

Ten eerste: Voeten zweten – dat is heel natuurlijk

Het is heel normaal dat je voeten zweten. Gelukkig maar, maar je lichaam moet nu eenmaal haar warmte en afvalstoffen kwijt. Sterker nog – je voeten hebben de meeste zweetklieren in je lichaam, nog meer dan je oksels! Gelukkig stinkt zweet niet. Het gaat pas ruiken als het niet weg kan. Dat is het geval als je schoenen aan hebt. De geur verspreidende bacteriën voelen zich prettig in je warme schoenen en dan komt de typische zweet lucht. Het is dus belangrijk om die bacteriën geen kans te geven!

Zo zorg je ervoor dat je voeten niet gaan ruiken

Zorg voor zachte en gladde voeten

Op zachte voeten, zonder eelt, kan vocht minder goed blijven ‘hangen’ aan je voeten. Daarom is het belangrijk om je voeten elke dag met een puimsteen of vijl bij te werken. Zeker in de zomer kan je snel last van eeltvorming krijgen, doordat je meer op slippers loopt. Lekker scrubben en vijlen en je hebt zachte voeten in no time.

Voeg essentiële oliën toe aan je voetenbadje

Door het toevoegen van essentiële oliën, zoals pepermunt, zorgt ervoor dat geurtjes verdreven worden en bacteriën zich koest houden. Daarnaast kan je ook nog eens genieten van fijne ontspannen voeten!

Ban de Bacterie

baby poeder tegen stinkvoetenTea tree olie is het ultieme middel om je voeten fris te houden en bacteriën te verdrijven. Er zijn handige spray flacons te koop, zodat je misschien wat zweterige voeten niet aangeraakt hoeven te worden.

Gebruik deo voor je voeten

Net als dat je deo voor je oksels gebruikt, kan je deze ook gebruiken voor je voeten. Je hoeft echt geen speciale voeten deo aan te schaffen, alleen een spray is wel handig.

Wissel af en zorg dat je schoenen droog zijn

Deze tip staat als laatste, maar is eigenlijk een van de belangrijkste. De key rule om te volgen? Stop je voeten NOOIT in nog vochtige schoenen. Om schoenen snel op te drogen kan je baby poeder gebruiken of baking sode. Dit zorgt er ook voor dat geurtjes snel weg gaan.

Nog beter is het om je schoenen af te wisselen – dat is ook nog eens goed voor het behoud van je schoenen!

Happy Walking!

Dit bericht is gepost in Guides. Bookmark de link.